Vi och vår pedagogik

Bojen Simklubb anordnar simskola i Gubbängsskolans simhall. Vi är en ideell förening vilket innebär att vi inte har några vinstintressen. Klubben startades i januari 2007. I dag har vi cirka 200 medlemmar. Vi elitsatsar inte. Det betyder att vi inte tävlar eller tar tid på barnen.

Vi utbildar oss i Första hjälpen och HLR varje år.

Vi tror att man lär bäst när man har roligt

Vi börjar simma med barnen på en gång. Första simsätten är crawl, ryggsim och bröstsim. När barnen klarar att simma cirka 50 meter introducerar vi fjärilsim. Vi lär ut alla simsätt med lustfyllda övningar där eleverna under varje lektion känner att de fått lära sig något nytt.

Dessutom får alla barn lära sig dyka samt hur man ska agera vid en nödsituation. Livräddningen anpassar vi efter barnens ålder.

Alla våra tränare är alla gamla simmare som har utbildat sig till simlärare och teknikskoleinstruktörer. Några av oss har även utbildat oss för juniorgrupper (ungdomar), minisim och handikappsim.

Hos oss får man simma tills man är 20 år. Välkomna!

Vi lyssnar på alla barn - hos oss blir alla sedda

Hos oss är det viktigt att barnen känner att de blir hörda och sedda. Vi tvingar aldrig barnen att göra något de tycker är läskigt. Om ett barn inte vågar dyka, så får det hoppa i istället. Om det inte vågar hoppa i får de gå ner för stegen. Vi stressar inte.

Vi vet att en vacker dag så kommer barnet dyka i utan rädsla, och det är den upplevelsen vi är ute efter: vi vill skapa trygghet och glädje i vattnet för alla barn.