Regler och FAQ

Våra regler

Kom i tid.

Är man inte med på uppropet får man inte vara med på lektionen. Barn som kommer in i hallen efter uppropet kommer vi att skicka tillbaka in i omklädningsrummet. Om du märker att du inte hinner i tid, gör något annat istället och kom tillbaka nästa söndag.

Vi gör inga undantag.


Mobilförbud.

All användning av mobiler, kameror eller annan utrustning som man kan fotografera med är förbjudet i simhallen och i omklädningrummen. I lobbyn får du dock använda dessa. Förbudet är för att skydda barnen mot olovlig fotografering. 


Rätt omklädningrum.

Mammor på damerna. Pappor på herrarnas. Inga undantag.

Flickor som börjat årskurs 1 byter om på damernas.

Pojkar som börjat årskurs 1 byter om på herrarnas.

Kontakta oss om detta på något sätt är ett problem.


Inga föräldrar i simhallen.

Ni föräldrar hjälper era barn att byta om men får inte vara med under lektionen. Ni får uppehålla er i lobbyn, i omklädningsrummen eller ta en promenad. Om alla föräldrar skulle vara inne i simhallen varje lektion skulle undervisningsklimatet bli alldeles för stökigt och högljutt. Vi upplever att många barn fokuserar mer på föräldrarna än simskolan om man som förälder är med vid bassängkanten. Vi vill att barnen ska kunna fokusera helt på simningen och slippa brytas i sin koncentration av er föräldrar.


Undantag är vid avslutningen då föräldrar, släkt och vänner är välkomna in i hallen.

Vanliga frågor

Hur bokar jag plats för mitt barn till simskolan?

Du anmäler intresse genom att antingen använda kontaktformuläret här på hemsidan eller genom att mejla oss på bojensimklubb@gmail.com. I mejlet skriver du ditt barns fullständiga namn, födelseår samt eventuella förkunskaper.

Ex: Lisa Larsson

2013

Kan inte simma något/Simmar fem meter/Simmar bröst 50 meter, lite rygg men med dålig teknik

 

När får jag besked om mitt barn kommit med?

Två gånger om året gör vi grupper till kommande termin. Då skickar vi ut erbjudande om plats. Här står dag och tid angivet. Detta erbjudande ska svaras på inom en viss tid, vilket står i mejlet. Om du svarar ja ska avgiften betalas innan visst datum, vilket står i samma mejl. Om du inte svarar på mejlet stryker vi dig även om du betalat avgiften. Avgiften återbetalas veckan därpå. Du måste med andra ord svara på mejlet.

 

Hur betalar man avgiften för simskolan?

Avgiften betalas till vårt föreningskonto i Nordea: 30 50 82-0 Bojen Simklubb. Som meddelande skriver du ditt barns namn, så vi vet vem avgiften avser. Skriv inte ditt eget namn.

 

Får barnet ha simglasögon?

Ja, barnet får ha simglasögpon, simpuffar, badring och vad den vill. Det viktigaste är att barnet känner sig tryggt - det är då de lär som snabbast. 


Hur gör jag om jag vill byta tid?

Mejla oss så ska vi försöka fixa det.

 

Vad innebär bindande anmälan?

Vid avbokning måste du kontakta oss på bojensimklubb@gmail.com senast två veckor före kursstart. Har du inte bokat av i tid eller uteblir, betalas inte avgiften tillbaka. Likaså betalas inte avgiften tillbaka om ni hoppar av under terminens gång, oavsett anledning.

 

Hur förbereder jag mitt barn för simskolan?

Gå gärna till simhallen. Lek, öva på att doppa huvudet och att röra sig i vattnet. Förklara för barnet att simskolan är lektion och att de ska lära sig nya saker. Det är viktigt att barnet förstår att det inte är lektid de har med oss eftersom vi börjar med simlektioner från första gången.

 

Vilken tid ska man vara på plats?

Kom 15 minuter innan lektionen börjar. Hjälp ditt barn att byta om ifall det behöver det. Vi hjälper inte barn att duscha eller byta om. När vi öppnar dörrarna från simhallen till omklädningrummen är de välkomna in i simhallen, innan dess har vi andra lektioner och vill inte blir distraherade.

 

Kan man köpa simglasögon och märken hos er?

Nej, vi har ingen försäljning. Märke får alla barn gratis på avslutningen och simglasögon kan de låna av oss.


Fler frågor?

Om du inte har fått svar på dina frågor här är du välkommen att skicka e-post till bojensimklubb@gmail.com

 

Jag har inte fått någon plats!! Kan jag ställa mig i kö?

Vi har inget kösystem. När det blir lediga platser mejlar vi ut till de som har anmält intresse. Vi skriver då vilka eventuella förkunskaper som krävs för varje ledig plats. 


Varför lär barnen sig inte att simma bröstsim först?

Bröstsim är det simsätt som är svårast för ett barn att lära sig. Det är inte bara svåra rörelser som kräver en viss motorisk mognad, det är även svårt att koordinera. I vår simskola får barnen lära sig alla simsätt. 


Får man som förälder vara med i simhallen under lektionen?

Nej, föräldrar, syskon eller andra anhöriga välkomna att sitta ner i vår lobby eller inne i omklädningrummen under lektionen. Eftersom du inte får ha mobil eller liknande i omklädningrummen rekommenderar vi att du tar med en tidning eller bok. Du kan också ta en promenad under lektionstid. Behöver ditt barn särskilt stöd är du givetvis välkommen att vara inne i hallen men detta är något vi beslutar om innan terminen börjar. Avslutningsgången är föräldrar välkomna att vara med under lektionen i simhallen.

 

Vad gör jag om mitt barn blir sjukt eller inte kan delta någon lektion?

Du behöver inte meddela oss om ditt barn är sjukt någon enstaka gång men om barnet är borta tre gånger eller mer blir vi oroliga och ser gärna att ni mejlar oss.

 

Hur fungerar er simskola?

Hos oss går man i simskolan tills att man klarar av att simma 200 meter, varav 50 meter på rygg. Det är ett simborgarmärke. Dessutom ska man klara av att simma de fyra simsättet och att dyka. Efter detta ses man som simkunnig och säker i vattnet. Efter det kan man fortsätta att simma i våra minijuniorer och juniorer. Där simmar äldre barn och ungdomar som har simning som sin idrott och hobby.


När simskolan startar, hur sker indelningen i de olika grupperna?

Barnens vattenvana och simteknik testas vid första lektionen. Därefter delas barnen in i grupper beroende på vad barnet kan.


Kan man välja tid, simlärare eller grupp?

Nej, tyvärr. Den indelningen gör vi. Ni kan absolut ha önskemål om att ändra tid och det brukar ordna sig.